MCITP Forum
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.


פורום ניהול רשתות
 
התחברחיפושהרשםLatest imagesאינדקס

 

 המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות

Go down 
מחברהודעה
Admin
Admin
Admin


מספר הודעות : 138
Join date : 05.06.09

המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות  Empty
הודעהנושא: המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות    המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות  EmptyWed 24 Nov 2010, 17:32

המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות
מאת : שי פיס

מזה זמן רב רציתי לכתוב מאמר שיאפשר למתעניינים בתחום לקבל חוות דעת מקצועית ולא תלויה על התחום הענק הזה שנקרא בפי רבים ניהול רשת.

לפני שאתחיל ובטרם יאשימו אותי בחוסר גילוי נאות אומר שאני עצמי מרצה בתחומים הללו מזה מספר שנים במכללת היי טק בהרצליה. יחד עם זאת אין לי שום כוונה במאמר הזה להטות את הכף לטובות מכללה כזו או אחרת אלא לספק מידע אובייקטיבי לאלה העושים צעדים ראשונים בתחום.

ברשותכם אתחיל במעט היסטוריה:

העולם המאוד עשיר הזה של רשת מחשבים מנוהלת בצורה מרכזית התחילה במיקרוסופט בתקופה של Windows NT. זו המערכת הפעלה הראשונה שבעצם התחילה את התנופה הזו של אנשי מקצוע שכל תפקידם לנהל ולתחזק את רשת המחשבים הארגונית. בתקופה ההיא רוב האנשים שניגשו ללמוד את התחום היו בעלי ידע כזה או אחר בתחומים אחרים וביצעו הסבת מקצוע לתחום של ניהול רשת. חברות החלו להבין את הכח העולה של מיקרוסופט בתחום ובמרוצת השנים זנחו את המערכת הניהולית של חברת נובל וביצעו, בשלב כזה או אחר, מעבר לרשת מבוסס מיקרוסופט. השוק התפתח בקצב מהיר, אנשים טובים היו נחוצים, והסיטואציה היא שבעצם יצרה גן עדן למנהלי רשתות, שהתבטא במשרה טובה, תפקיד מבוקש ומשכורות גבוהות.

לצערנו, ובעצם בסוף המאמר תבינו שלא כל כך לצערנו, כיום המצב שונה לגמרי. עיקר התלמידים המגיעים לקורסים הללו כיום הם אנשים חסרי ניסיון שמתחילים דרכם ישירות בקורסים ארוכים שתפקידם להכין אנשים חסרי כל ידע לעבודה כמנהלי רשת או אנשי סיסטם. הבעיה נוצרת ביחס בין כמות העבודות המוצעות בתחום לבין כמות האנשים שמעוניינים להיכנס לתחום. היחס הוא בלתי ייאמן! מכל 30 תלמידים שמגיעים לכיתה ינשרו בכל קורס בממוצע 15 אנשים, בשלב כזה או אחר. ואם לא מספיק בכך מאותם 15 תלמידים שנשארו נמצא מספק קטן בהרבה שהיינו מקטלגים אותם כמובנים לעבודה.

על פניו ניתן לחשוב שמדובר בקורסים לא מלאים או במכללות שלא מספקות את הסחורה, האמת לצערי מורכבת בהרבה:

ראשית הבטחתי ואני אעמוד בהבטחה זו – המכללות בארץ מתפרנסות מתלמידים נקודה. בשל כך גם אם מדובר בתלמיד שלא מתאים ב 100% לקורס הזה התלמיד עשוי להתחיל את הקורס ועליו תהיה חובת ההוכחה. לכל הכיף הזה נוסיף מצבים (יחסית חריגים) שבהם יכולת העברת החומר ורמת הידע של המרצה לא מספקת את כל מה שהתלמיד צריך.

אולם מקרים אלו הינם מקרים ברי גישור ויחסית שוליים שכן בכל המכללות תינתן לכם האופציה להיכנס למספר שיעורי ניסיון, לעבור בין מרצים ואפילו לעבור בין קורסים.

אם כן, היכן בדיוק נעוצה הבעיה שבעקבותיה רוב מוחלט של התלמידים לא מצליח להשיג את היעד ?

הבעיה נמצאת הרחק הרחק מהמכללות השונות ונעוצה כמעט בכל ארגון עסקי שקיים היום בארץ. ככל שכמות האנשים שכביכול מתאימים למשרה הזו עלתה כך השכר ירד, חישוב של ביקוש מול היצע פשוט הביא עשרות מתמודדים לכל משרה שפורסמה, ואפילו כאלה שמוכנים לעבוד בחצי משכורת. החברות השונות שלרוב בעצמן לא ידעו לאפיין את התפקיד ולא היה להם את הכלים והידע להבדיל בין המתמודדים השונים בחרו לרוב במתמודדים לא מתאימים וגרמו לשחיקה איומה באיכות המקצוע.

ראיה לכך ניתן לראות בכמות האין סופית של חברות אינטגרציה שנמצאות בארץ. בעצם כשחושבים על זה אין כמעט חברה היום שמנהל הרשת שלה מבצע פרויקטים פנים ארגוניים. תפקיד מנהל הרשת בחברה דומה יותר לתפקיד מזכירה שיודעת לקשר בין גורמים כאלה ואחרים כדי להשיג את המטרה. תשאלו אנשים שעובדים בתחום מתי פעם אחרונה יצא להם לבצע שדרוג של שרת מיילים או לבצע מיגרציה בין שני דומיינים או חס וחלילה לבצע פרוייקט וירטואליזציה ? הפרצופים ההמומים שתקבלו יענו לכם בדיוק על הבעיה אותה אני מציג כאן. חברות משלמות עשרות עד מאות אלפי דולרים בכל שנה לחברות חיצוניות שיעשו בדיוק מה שמחלקת ה IT בארגון אמורה לעשות. אותם אנשים משקפים לא נכון את המקצוע כלפי המתעניינים החדשים ואלה נוהרים למכללות כדי לזכות בזכות למשרה טובה עם שכר סביר וללא צורך של ממש להתאמץ ולהשקיע.

אני אישית תמיד אומר לתלמידים שלי שצריך בשלות מסויימת כדי להבין מה זה מקצוע. מקצוע זה לא דבר של זבנג וגמרנו, מקצוע צריך לתחזק, צריך ללמוד ולהשקיע, צריך לאהוב ולכבד ורק אחרי מספר שנים אפשר למצב עצמנו כמומחים במה שאנחנו עושים.

לא מזמן הערכתי שיש מאות בודדים של מקצוענים בתחום הסיסטם בארץ. מתוך אותם עשרות אלפי אנשים שחושבים שהם מבינים מה הם עושים מעט מאוד אנשים באמת מחזיקים בזכות להתגאות בהיותם אנשי סיסטם. אותם אנשים לצערי לא מקבלים את החשיפה ואת ההערכה המתאימה שכן הם טיפה בים.

אז מה עליכם לעשות כדי לא להיכנס לאותה סטטיסטיקה עגומה ?

ראשית תרשו לי לחלק את התחום הזה לשלושה רמות בסדר הבא:

טכנאי/עוזר מנהל רשת – אחראי על תקלות, הלפ דסק, מדפסות, התקנות של אפליקציות.

(שכר ? 6,000 – 8,000 ש”ח)

מנהל רשת – אחראי על תקלות מתקדמות, תמיכה לטכנאים, תחזוקה של שרתים, התקנה והפצה אוטומטית של אפליקציה, כתיבת נהלים, גיבויים שחזורים.

(שכר ? 8,000 – 11,000 ש”ח)

איש סיסטם – אחראי על תיכנון, תקלות מורכות מאוד, שירותים קריטיים, מחקר, הטמעת טכנולוגיות והעברת ידע כלפי מטה.

(שכר ? 13,000 – 17,000 ש”ח)

השאיפה של כולם להיות בסטטוס האחרון “איש סיסטם” אולם כמו בכל סולם חייבים להתחיל לטפס מלמטה. אם מישהו חושב שאחרי קורס של שנה הוא יוכל להיות איש סיסטם, שישכח מזה! למען האמת מעט מאוד אנשים יש בקטגוריה הזו, האנשים הללו בד”כ נחטפים על ידי חברות אינטגרציה שמייצרות על גבם הרבה מאוד כסף.

כדי להגיע להיות איש סיסטם אתם חייבים להחתחיל מלמטה. אולם לא כל התחלה היא טובה ועצם אחד השיקולים הקריטיים ביותר בתחום הזה הוא איפה להתחיל לעבוד. בתור עוזר מנהל רשת חשוב מאוד לעבוד תחת מישהו בעל ידע. לא פעם נתקלתי בתלמידים שעובדים בתחום מספר שנים אולם את כל המידע שלהם הם ספגו ממישהו שלא באמת היה לו מושג מה הוא עושה. הרבה יותר קשה לעצב אנשים שכבר מקובעים על נושא כזה או אחר.

בנוסף חשוב מאוד להתחיל לעבוד בחברה שמעודדת טכנולוגיות ומעודדת התקדמות פנים אירגונית. תפקיד מפתה ככל שיהיה בחברה שלא מתעדכנת בטכנולוגיות תהפוך אתכם מהר מאוד לשחוקים ולא מעודכנים בתחום.

החלק השלישי הוא להכיר במציאות – אין מה לעשות לא כל אחד מסוגל להיות איש סיסטם. לו הייתי שואל אתכם האם כל אחד מסוגל להיות מהנדס אטום, גם אילו הוא ממש היה מתאמץ, מה הייתם אומרים ? וודאי שלא!

ברגע שאדם יודע את מקומו, יודע את היכולות שלו ואת המגבלות של היכולות שלו, קל לו יותר להתנהל ברמה היומית, הוא מבין איפה המטרה ולאן הוא רוצה להגיע. אחד כזה שמנסה לאכול עוגה שגדולה עליו לבסוף יקיא אותה וישאר עם טעם מר בפה.

לצערי קשה מאוד לדעת האם מסוגל אדם להיות איש סיסטם או לא, מה שכן אפשר לדעת זה את היקף ההשקעה הנחוצה כדי להיות כזה:

יכולת למידה עצמית גבוהה מאוד – 90% מהמידע נלמד באופן עצמאי תוך ניסוי ותעייה או תוך קריאה עצמית.
אנגלית ברמה גבוהה – החומר בעברית לא מספיק וללא יכולת הבנה טובה באנגלית לעולם לא תוכלו לקבל את כל המידע הדרוש כדי להפוך לאנשי סיסטם.
השקעה של לפחות שעתיים כל יום בלימוד ומחקר – הטכנולוגיה מתפתחת בקצב אצום ובעצם לא מחכה לאף אחד, כל יום שלא התעדכנתם לקח אתכם אחורה והגדיל את הפער שעליכם להשלים.
במידה ואתם חושבים שאתם מסוגלים לעמוד בקריטריונים ולא נבהלתם מכל מה שכתבתי, אשמח לייעץ לכם באופן פרטני על שאלות נקודתיות שקשורות לתחום – מכאן והלאה כל שנשאר לי זה לאחל לכם בהצלחה ושניפגש בפסגת המומחים Wink



בהצלחה.

חזרה למעלה Go down
http://mcitp.co.nr
dimiboy
אורח




המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות  Empty
הודעהנושא: שלום לך ותודה   המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות  EmptyTue 26 Jul 2011, 18:05

שלום ותודה על המאמר שהביא לי מידע חשוב.
אני כל חיי מול מחשבים, מתקן, לומד מתעניין ובעצם יש לי ידע כללי בהרבה מאוד תחומים בעולם המחשב והתקשורת.
כעת השתחררתי מהצבא ואני מתכנן ללכת לקורסים באחת המכללות ואכן כדי לא להטות אף אחד לא נזכיר כאן שמות.
לאחר לא מעט התיעצויות נעצרתי על בחירה בין לקחת קורס ב QA (בודקי תוכנה) לבין קורס במנהלי רשתות (התלבטתי בהתחלה לקחת אולי CCNA של סיסקו אך לא המליצו לי בטענה שלהתחיל מזה קשה ואכן ראיתי שם קצת דברים שהחלטתי לשמור את זה אולי לעתיד)
אני אשמח אם תסכים ליצור איתי קשר בעניין ולעזור לי עם עוד קצת מידע עם אפשר.
האימייל שלי dimiboy@gmail.com
תודה רבה מראש
חזרה למעלה Go down
 
המדריך לתלמיד המתחיל – לימודים לקרוס MCSE, MCITP רשתות
חזרה למעלה 
עמוד 1 מתוך 1

Permissions in this forum:אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
MCITP Forum :: פורום ומדריכים ניהול רשתות-
קפוץ אל: